Meer Informatie

 Naam:
    E-mail:
  Telefoon:
  Bericht:

Robey

History

Robey is een merk met een imposante historie. In de jaren zestig, zeventig en tachtig drukte ons authentieke merk een heel eigen stempel op het Nederlandse sportlandschap.

De merknaam is bedacht door de heer Bey, de oprichter van het merk. Hij plakte de eerste twee letters van zijn geliefde stad Rotterdam– en tevens de eerste twee letters van zijn geliefde hondje Robby– voor zijn naam en vormde zo de naam Robey.

Eind jaren zeventig introduceerde Robey de letter R als merk icoon, een behoorlijk vooruitstrevende zet in die tijd. Daarnaast gebruikte Robey de klaver als beeldmerk voor geluk. Met geluk bedoelen we dan ‘iedere sporter die wel een beetje extra geluk kan gebruiken’ evenals het geweldige gevoel dat je ervaart als je met vrienden een balletje trapt. Tot op de dag van vandaag worden deze herkenbare logo’s gebruikt.
Het jaar 1980 was het hoogtepunt voor het merk. Iedereen droeg Robey tijdens het voetbal, tennis, volleybal, atletiek en zelfs bij het zwemmen. In de gloriejaren gingen er zo’n vijfhonderdduizend voetbalbroekjes per jaar over de toonbank. Robey maakte de kleding voor de Nederlandse voetbalselectie en werd daarmee in één klap het bekendste merk voor voetbalkleding in de jaren tachtig.

Testimonial

Marko Koers Sports
"Marko Koers Sports werkt graag met Sports At Work. Sports At Work heeft service hoog in het vaandel staan: van betrouwbare bezorging tot kwaliteitsbedrukking"

Lees hier meer reacties van onze klanten
Nike
Website door Sprite IT